Rotterdam afbeelding

Rotterdam: Koploper in voedsel

Als stad en haven is Rotterdam heel belangrijk als het om eten en drinken gaat. Hier kweken en verwerken we heel veel voedsel. En dat vervoeren we naar de rest van de wereld. Daarbij gebruiken we de nieuwste technieken. De knapste koppen houden zich daarmee bezig. Er zijn slimme computerexperts nodig, logistieke kilometervreters en nieuwsgierige onderzoekers. En jouw knappe kop kunnen we daarbij ook heel goed gebruiken. Zodat iedereen nu en in de toekomst gezond en veilig kan eten.
Maak kennis met de regio Rotterdam!

Chevron die naar beneden wijst
Locatie kaart met markeringen waar voedsel sector locaties zijn.

Leren, onderzoeken en ontwikkelen

Zo'n 8.000 bedrijven houden zich bezig met eten. Om voorop te blijven lopen moet de voedselsector steeds met de allernieuwste snufjes komen. Om die te bedenken en te testen zijn laboratoria en ontwikkelplekken nodig. En slimmeriken zoals jij, die daar willen werken.

Kaart met een enkele locatie gemarkeerd glastuinbouw

Productie van stad tot kas

In de buurt van Rotterdam verbouwen we veel eten, zoals groenten, fruit, aardappelen en graan. Het verbouwen en verzorgen van voedsel noemen we telen of landbouw. Ook houden en verzorgen we hier in de buurt koeien, schapen en geiten voor de melk, kaas en vlees. En wat dacht je van kippen voor de eieren? De grond waarop we voedsel verbouwen en vee houden is landbouwgrond. Gebeurt voedsel telen in de kas, dan noemen we het glastuinbouw. Ook in de toekomst willen we voor iedereen genoeg eten kunnen verbouwen. Daarvoor moeten we slimme oplossingen bedenken.

Locatie kaart met meerdere locaties voedsel bedrijven regio Rotterdam

Bedrijvigheid

Er zijn veel bedrijven en mensen nodig om al dat voedsel dat hier vandaan komt te vervoeren, bewaren, verkopen, en verwerken. Veel bedrijven in de buurt van Rotterdam werken samen om hun kennis en ervaring te delen. Ze leren van elkaar en bedenken samen slimme ideeën. Zodat ze nog sneller, gezonder en zuiniger voedsel kunnen maken.

Links

Wil jij je verder verdiepen in de toekomst van deze sector? Bekijk deze links eens:

Lees alles over het Rotterdam Food Cluster:
→ www.rotterdamfoodcluster.com

Maak kennis met de glastuinbouw en het Westland:
→ www.westlandhortibusiness.com